2013. október 3., csütörtök

Teleszkópos kontaktlencse – Legyél te is James Bond!


Elkészült az az új fejlesztésű kontaktlencse, mellyel akár 2,8-szoros nagyításban láthatod a világot!

Teleszkópos kontaktlencse működési elve
A teleszkópos kontaktlencse működési elve
Ha szeretnél szuperhős lenni, de hiányosak az adottságaid, a DARPA* által támogatott teleszkópos kontaktlencsének köszönhetően egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy 007-es ügynökként mentsd meg a világot.

Az új kontaktlencsét nemcsak a gyengén látók használhatják: a Pentagon kutatásait is istápoló DARPA fő célja az volt, hogy a hadsereg katonáinak szuper-látást biztosítson. A négy apró tükörrel ellátott lencse a távcső működési elve alapján nagyítja fel a fényt, így hozza létre a 2,8-szoros nagyítású képet. Ezenkívül azonban ugyanolyan, mint egy átlagos lencse, eltekintve attól, hogy tízszer vastagabb a hagyományos változatnál.

A sasszemre vágyó olvasónak még egy kis türelmet kell gyakorolnia, mielőtt kutatni kezdene, hogy hol lehet megvásárolni, mivel a forgalmazást egy klinikai vizsgálatsorozatnak kell megelőznie. A lencse az egyébként is szuperhősként rohangáló katonáknak biztosan megkönnyíti a helyzetét, sőt biztosra vesszük, hogy a hétköznapi életben is hasznos lehet, ha pl. madárlesre indulunk.

Azon viszont nem szívesen gondolkodnánk, hogy ha a pénteki buliban épp a kék színű kontaktlencsénket használjuk, a teleszkópos kolléga kiszúrja-e a turpisságot.

Teleszkópos lencsével nem, de hagyományos kontaktlencsével itt tudunk szolgálni:

 Megnézem a kontaktlencséket az eOptika.hu-n!


*DARPA: http://hu.wikipedia.org/wiki/DARPA
A cikk és a kép eredeti forrása: 
http://www.popsci.com/technology/article/2013-09/telescopic-eyewear 2013.10.02.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel:

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára