2013. október 19., szombat

A kontaktlencse ápolása és tisztítása


Miért fontos a kontaktlencsék megfelelő tisztítása? Ha nem szeretnél begyulladt, vörös szemeid ápolásával foglalkozni, előzd meg a bajt! Kezeld megfelelően kontaktlencséd, és kerüld el a szembetegségeket!

Kontaktlencseblog.eoptika.hu - A kontaktlencse érzékeny eszköz, gondos tisztításra szorul, hogy egészséges maradhasson szemünk. Olvasd el cikkünk, hogy megtudd hogyan kell tisztítani a kontaktlencsét
A kontaktlencse érzékeny dolog. Gondos tisztítást igényel
A kontaktlencse, szemünkhöz hasonlóan, érzékeny „műszer”, körültekintően, napi szinten igényli a törődést, ráadásul a megfelelő tisztítás elmulasztásával könnyen árthatunk szemünknek. Ez alól kivétel a napi hordási idejű lencse, azokat elég a nap végén kidobni. Míg a maszatos szemüveg legfeljebb a kilátásban zavar, a kontaktlencse a szemmel való érintkezés következtében minden kórókozót egyenesen a szemünkbe juttat. És ez csak egy példa arra, miért szentelünk egy teljes cikket a témának.

A legtöbbször felmerülő kérdés az, miért nem szabad egyszerűen csapvízzel tisztítani a kontaktlencsét. A válaszért nem kell messze menni: sokszor a bőrünkön tapasztaljuk, milyen hatása van a csapból érkező víznek. A hosszas tisztítási és fertőtlenítési folyamatot követően a csapvíz tele van klórral és fertőtlenítővel. A csapvíz a kontaktlencsét ugyanúgy szárítja, mint a bőrt. Ráadásul, míg a vezetékes vízből tisztítás során a szervezetre káros anyagokat kiszűrik ugyan, így téve ihatóvá a vizet, maradnak benne olyan apró szennyeződések, melyek a szemfelszínnel érintkezve komoly veszélyt jelenthetnek.
AoSept Plus kontaktlencse folyadék
AoSept Plus kontaktlencse folyadék 
A kontaktlencse-ápoló folyadékot úgy fejlesztették ki, hogy a tökéletes tisztításon túl frissen tartsa a lencsét, minél nagyobb oxigén áteresztést biztosítva. Így megakadályozza a fertőzést és a szemirritációt. Az ápoló folyadékok között is lehet azonban eltérés, ezért nagyon fontos, hogy mindig körültekintően olvassuk el a használati utasítást! Van olyan folyadék, mellyel elegendő leöblíteni a lencsét, másik ápoló folyadék pedig akkor fejti ki igazán hatását, ha finoman meg is dörzsöljük vele a kontaktlencsét. Ennél is speciálisabb az AoSept kontaktlencse folyadék, mely egy közömbösítési folyamatot követően garantálja a lencse tökéletes tisztaságát.

A lencséhez hasonlóan a kontaktlencsetartó tokra is kell figyelmet fordítani: ezt sem szabad vízzel tisztítani, csak a lencseápoló folyadékkal érintkezhet, és így is legfeljebb három hónapig használjuk! A kontaktlencsét a hordási időnek megfelelően cseréljük és a lencsetartó tokot három havonta dobjuk ki! Ezeket a szempontokat figyelembe véve kellemesen és problémamentesen tudjuk élvezni kontaktlencsénk viselését.

Válassz megfelelő kontaktlencse folyadékot és őrizd meg szemed épségét!


Kontaktlencse folyadékok nagy választékban akár a bolti árak feléért az eOptika.hu kontaktlencse webboltban


Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára