2013. október 12., szombat

Hódíts színes kontaktlencsével!


Korábbi bejegyzésünkben szót ejtettünk az extrém mintás, crazy színes kontaktlencsékről. Ezúttal sorra vesszük, milyen lehetőségeink vannak a szemszínünk megváltoztatására.

Változtasd meg szemszíned ahogy kedved tartja, kozmetikai, színes kontaktlencsével! Cikkünkből kiderül lehet-e barna szemből sötétkék.
Lehet-e barna szemből sötétkék? Cikkünkből megtudod.
Ha megkérdeznénk tíz nőt, hogy változtatna-e a külsején, kilenc valószínűleg igennel felelne. Számos lehetőségünk van a változásra, játszhatunk a kilókkal, göndöríthetjük vagy egyenesíthetjük hajfürtjeinket, hosszabbíthatjuk a szempilláinkat – arra azonban eddig kevés esély volt, hogy egy barna szemű hölgy kék szemekkel hódítson (vagy fordítva). A ColorVUE és a FreshLook színes kozmetikai kontaktlencséivel azonban már ez a lehetőség is adott, szemszínünktől függően a lehetőségek széles tárházából válogathatunk.

ColourVUE Glamour Aqua sötétkek, kozmetikai színes kontaktletncse. Ezzel a lencsével lehetséges szemszínünk megváltoztatása - eOoptika.hu kontaktlencse webbolt
ColourVUE Glamour Aqua sötétkék kontaktlencse

Ezeknek a színes kozmetikai lencséknek két fajtája létezik: a kiemelő és a fedő kontaktlencsék. A kiemelő lencsével szemünk természetes színét hangsúlyozhatjuk és finomíthatjuk, míg a fedő lencsével akár teljes mértékben megváltoztathatjuk szemszínünket. Azt persze most is figyelembe kell venni, hogy ha nagyon sötétbarna a szemünk, nem tudunk világoskéket varázsolni belőle (ahogy fekete hajból sem lesz egy festésre tej-szőke), de világos vagy középbarna szeműek már kacérkodhatnak a sötétkék szem gondolatával, ennek megvalósítására gond nélkül van lehetőség.

A színes kontaktlencsét nem úgy kell elképzelni, mintha az egész be lenne fedve a választott színnel. A zavartalan látás érdekében a pupilla előtti terület természetesen átlátszó, színtelen, a többi tartalmazza a festékanyagot. Így, bármennyire is szeretnénk, pink lencsével sem fogjuk rózsaszínben látni a világot. Mivel azonban a pupilla mérete fény hatására változik, könnyen előfordulhat, hogy nagyon világosban a szűk pupilla mellett megjelenik a szem eredeti színe – ez azonban csak nagyon közelről látható. Ellenkező esetben, ha kevés fény érkezik a szembe, a pupilla kitágul, és ilyenkor belelóghat a képbe a lencse színezett része, de a szemkorrekció miatt ilyenkor sem lesz színes a teljes kép.

Az biztos, hogy aki változatosságra vágyik, vagy elégedetlen a szemszínével, az előzetes vizsgálatok után könnyen változtathat rajta színes kontaktlencsével. Ha szemünknek megfelelő görbületű lencsét viselünk, megfelelően ápoljuk és kezeljük azt, akkor a szemünknek sem ártunk vele – a hatás pedig garantáltan nem marad el!

Színes, kozmetikai kontaktlencsék a bolti ár feléért az eOptika.hu-n!

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel! Kérdezz bátran

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára