2013. szeptember 29., vasárnap

Színes kontaktlencse Halloweenre – varázsolj a szemeddel!


Mire  ügyeljünk színes kontaktlencse vásárlásakor?


Színes kontaktlencse Halloweenre

Az utóbbi években egyre divatosabbak a Halloween-bulik, és szerencsére senki nem fogja vissza magát: ilyenkor előkerülnek a vagány jelmezek és parókák – miért pont a szemünket hagynánk ki? Egyre többen élnek is a színes kontaktlencsék adta lehetőséggel, elkápráztatva (vagy éppen megrémítve) környezetüket.

Ha valaki azt hiszi, hogy egyszerűen csak a szemszín megváltoztatására van lehetősége, téved. Extrémebbnél extrémebb lencsék közül válogathatunk, fényévekre elrugaszkodva a természetességtől.

Vásárlás előtt mindenképp szükség van szemvizsgálatra (ennek ára 3 és 6 ezer Ft körül mozog), ugyanis itt dől el, hogy hordhatunk-e egyáltalán kontaktlencsét, és ha igen, akkor illeszkednek-e egyáltalán a színes lencsék a szemünkre. A Crazy lencsék 8.6-os görbületűek, amit azért fontos tudni, mert ha szemünknek ennél nagyobb görbületű lencse megfelelő, akkor a Crazy lencsék szúró érzést vagy akár szaruhártya sérülést is okozhatnak. Ha 8.6-nál kisebb görbületű kontaktlencsét javasol a szemvizsgáló, akkor a Crazy lencse könnyebben elmozdulhat vagy akár kieshet.

Ha a vizsgálatot követően szabad kezet kapunk, bátran válogathatunk a színek között. Például a ColourVUE Napkék lencse majdnem teljesen elfedi a szem eredeti színét.

Fehér zombi

A színes kontaktlencsék oxigénáteresztő-képessége kisebb, mint a hétköznapi dioptriás lencséké, ezért 6-8 óránál hosszabban, folyamatos viselésük nem ajánlott. Minden más szempontból hasonló törődést igényelnek. A lencse felhelyezésénél és eltávolításánál fontos betartani bizonyos előírásokat, a megfelelő tárolás és a friss folyadék is elengedhetetlen. A színes lencséket is lehet dioptriás, valamint dioptria nélküli kivitelben is rendelni, utóbbi esetben akár szemüveg is hordható vele egy időben. (Viszont soha ne tegyünk egyszerre két lencsét a szemünkre!)

Ha a lencse színe nagyon eltér a természetes szemszínünktől, 1 méteren belül kiderülhet a turpisság, de távolabbról nézve ez nem észrevehető. A lencse közepe egy körben átlátszó, ami a szabad utat ad a pupillának, így ha az összeszűkül, előbukkanhat a szemünk valódi színe. Ez azonban csak közelről és jó fényviszonyok között látszik, így buliban biztos az inkognitó.

Megnézem a színes kontaktlencséket Halloweenre

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel:

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára