2014. március 13., csütörtök

A szilikon-hidrogél kontaktlencsék forradalma


Azoknak, akiknek tökéletes a látásuk, nem kell tapogatózva kibotorkálniuk a fürdőig, nem kell számolni a kontaktlencsében eltöltött órákat, és nem kell azon izgulni, hogy otthon hagyták a kontaktlencse-folyadékot. Miért ne lehetne ilyen egyszerű és kényelmes az élet a kontaktlencsét viselőknek?

Kontaktlencseblog.eoptika.hu - Szilikon hidrogél kontaktlencse

A kontaktlencsék fejlődésében nagy áttörést jelentett a szilikon-hidrogél lencse, mely elődeihez képest ötször magasabb oxigénáteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal hatékonyabban hagyja lélegezni a szemet. Többször szó volt már blogunkban a szaruhártya „lélegzéséről”, és annak fontosságáról, hogy ébrenlét esetén elegendő oxigénhez jusson (alvás közben ezt a feladatot a szemhéj oldja meg). Az alacsonyabb oxigénáteresztésű kontaktlencsék túlhordásánál fennáll a szemszárazság, -pirosodás, -viszketés veszélye, sőt hosszabb távon komolyabb problémát is okozhat, ha folyamatosan 11-12 órán keresztül viseljük a lencsét anélkül, hogy ezeket a figyelmeztető jeleket észrevennénk.

Ezért volt nagy áttörés a gyártók részéről, hogy kifejlesztették és piacra dobták az új összetételű kontaktlencséket.

Az utóbbi évek egyik legkeresettebb és legkedveltebb szilikon-hidrogél lencséje a Biofinity volt. Sikerének egyik oka, hogy a gyártók nem elégedtek meg a magas oxigénáteresztéssel: mindezt magas víztartalommal kombinálták. Ez segíti elő, hogy a lencse hosszabb távú viselés közben is lágy és rugalmas maradjon, ezzel komfortosabb viselést biztosít.

Kontaktlencseblog.eoptika.hu - Biofinity toric

Ez a harmincnapos lencse 3 és 6 db-os kiszerelésben is kapható, hasonlóan az Air Optix Night&Day kontaktlencséhez, mely akár 30 napon át éjjel-nappal viselhető.

A Biofinotiy kontaktlencséket az eOptika.hu-n kedvezményes áron veheti meg – akár tisztítófolyadékkal együtt!

Nézd meg az eOptika.hu kínálatát! Akár 20-50% kedvezmény, ha csomagban vásárol!


Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára
Örömmel fogadjuk véleményed, oszd meg velünk!