2013. november 1., péntek

Kontaktlencse-folyadék érzékeny szeműeknek


Melyik kontaktlencse-folyadék ideális nekem?


A kontaktlencse-folyadékok kínálatából nehéz kiválasztani a nekünk megfelelőt. Megpróbálunk segíteni, hogy ne kelljen túl sokat kísérletezni a tökéletességig!

Az, hogy miképp reagál a szem a kontaktlencsével való találkozásra, személyenként eltér. Ha a szemünk nem különösebben érzékeny, akkor jobbnál jobb kontaktlencse-folyadékok közül válogathatunk. Ebben az esetben a folyadékkal lecsöpögtetés, majd enyhe, óvatos dörzsölés és öblítés után nincs más dolgunk, csak a friss folyadékba tenni a lencsét, és hagyni tisztulni, pár órán vagy egy teljes éjszakán keresztül.

Kontaktlencseblog.eoptika.hu - Ápoljuk megfelelően a kontaktlencsénket!
A kontaktlencse megfelelő ápolása fontos, különösen ha érzékeny a szemünk

Azonban, ha érzékeny a szemünk, és hamarabb reagál negatívan a szennyeződésekre, mindenképp érdemes a multifunkciós helyett oxidatív ápolószert választani. Az AoSept kontaktlencse-folyadék nagy előnye, hogy a többfunkciós oldatokhoz képest több baktériumot és gombát pusztít el; épp azokat, melyek az érzékeny szeműeknek már kellemetlenséget okoznak. Ha ezzel az oldattal tisztítjuk lencsénket, először pár másodpercen keresztül le kell öblíteni, majd a lencsetartó tokot fel kell tölteni az oldattal, és minimum hat órán keresztül áztatni kell. Nagyon fontos azonban, hogy ez az idő rendelkezésre álljon, ellenkező esetben a hidrogén-peroxid oldat nem tud elbomlani, savas vegyhatása miatt a szaruhártya maródásos sérüléséhez vezethet. Nagyon nem kell megijedni: ha betartjuk a használati utasításban leírtakat, biztosak lehetünk benne, hogy a leghatásosabban védekeztünk a kórokozókkal szemben!
AoSept Plus egyfázisú kontaktlencse ápolófolyadék
AoSept Plus egyfázisú kontaktlencse ápolófolyadék

Bármely típusú ápolószer mellett döntünk, van pár kötelezően betartandó szabály annak érdekében, hogy megakadályozzuk a szem irritációját vagy gyulladását. Sok „lencsés” esik abba a hibába, hogy egy tokot használ hosszú ideig. Ez azonban ugyanúgy tiltólistás, mint a lencse vízzel való tisztítása. Mindig a folyadékkal vásárolt tokot használjuk, és soha ne tegyük a lencsénket kétszer ugyanabba a folyadékba! Az, hogy a tokot a kontaktlencse nélkül folyadékkal feltöltve kell-e tárolni, vagy hagyni kell száradni, oldatonként eltérhet, de a folyadék cseréjét mindig meg kell ejteni, és soha nem moshatjuk vízzel a lencsét! Azt pedig mondani sem kell, hogy tartózkodjunk a lejárt szavatosságú oldatoktól. Egy tábla csoki esetében lehet próbálkozni a további felhasználással, de ha a szemünkről van szó, figyeljünk oda a szavatossági idő betartására!

Kontaktlencse folyadék érzékeny szeműeknek


Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel

* szükséges


Vissza a Kontaktlencse Blog főoldalára