2014. augusztus 15., péntek

Napi hordású kontaktlencsék


A kontaktlencséket számos aspektusból vizsgáltuk már, ezúttal a viselési idejüket vesszük górcső alá. Első, erről szóló cikkünkben a napi kontaktlencsékkel foglalkozunk.

Kontaktlencseblog.eoptika.hu - Napi kontaktlencsék

Ma már a kontaktlencséknek is olyan piaca van, hogy nem elég, hogy elveszünk a márkák között, még a hordási időt is saját igényeinkhez igazíthatjuk. A napi lencséken kívül választhatunk 1-2 hetes, havi, háromhavi vagy éves lencsét is (ezekről külön posztban értekezünk majd), mindegyik más-más előnyökkel kecsegtet.

A lakosság nagy része látáskorrekcióra szorul, ám nem mindenki választja a kontaktlencsét a szemüveg helyett. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a kontaktlencse viselése komfortosabbá teheti az ő életüket is. Ha valaki aktív életet él, sportolás során például nagy segítség lehet, ha levehetjük a szemüveget – így elkerüljük az esetleges sérüléseket, kiküszöbölhetjük a perifériás látás hiányosságait, és teljesítményünkön is javíthatunk, a kényelemről már nem is beszélve.

A kontaktlencsét úszáshoz is lehet használni – azonban ez csak és kizárólag napi lencsében ajánlott –, de minden esetben (uszoda és szabad víz esetén is) érdemes úszószemüveget viselni, hogy se a klór, se a szennyeződések ne kerülhessenek rá a lencsére. A sportolókon, kirándulókon kívül olyanoknak is ajánlott a napi kontaktlencse, akik alkalomszerűen szeretnének megválni a szemüvegüktől.

Korábbi posztunkban foglalkoztunk a gyerekek kontaktlencse-viselési szokásaival. Kevésbé érett és felelősségteljes gyerekek is viselhetnek kontaktlencsét, nekik különösen ajánljuk a napi használatút, mert ebben az esetben nem kell attól félni, hogy nem megfelelően ápolják, tárolják azt.

A napi kontaktlencsék nagy előnye, hogy nem kell a tisztítással és a tárolással bajlódni, hiszen reggel kibontjuk, feltesszük a szemre, este pedig eldobhatjuk. 

Attól sem kell félni, hogy a napi lencsék bármiben rosszabbak, mint a hosszabb viselési idejű társaik. Az Acuvue TruEye lencséje például – mellyel rövid- és távollátás egyaránt korrigálható – a napi lencsék között a legmagasabb UV-védelmet garantálja, és egyedülálló szilikon-hidrogél anyagának, a narafilcon A-nak köszönhetően szinte 100%-os oxigénellátást biztosít a szemnek.

Acuvue TruEye napi kontaktlencseKontaktlencseblog.eoptika.hu - Acuvue TruEye napi kontaktlencse

Számos márka kínál napi kontaktlencsét, egyeztessen optometristájával, válasszák ki együtt az Önnek legmegfelelőbbet, az e-Optika pedig különböző kedvezményekkel várja vásárlóit!

Kontaktlencsék verhetetlen áron az eOptika.hu webboltban.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre és oszd meg ismerőseiddel

* szükséges



Örömmel fogadjuk véleményed, oszd meg velünk!